Ferdinand verdedigt roulatiesysteem Ferguson

Rio Ferdinand speelde met Manchester United teleurstellend gelijk tegen Glasgow Rangers (0-0). De Mancunians speelden niet in de sterkste opstelling.

Sir Alex Ferguson had voor de Champions League-wedstrijd op Old Trafford een tiental wijzingen doorgevoerd in vergelijking met de competitiewedstrijd tegen Everton (3-3). Aanvoerder Ferdinand, teruggekeerd van een knieblessure, verdedigt de keuze van Ferguson voor het inzetten van nieuwe krachten.

"Het is een teamsport en de trainer wil alle spelers speelminuten geven", zegt Ferdinand op de clubsite van Manchester United. "Sommige spelers hebben nog niet veel gespeeld, waaronder ikzelf. Het lijkt mij dan ook niet gek dat wij tevreden zijn met de keuze van de trainer. Hij wisselt vaker. Dat is geen probleem."

Ferdinand maakte zijn rentree bij United na een langdurige blessure. De Engelse international miste een groot deel van de voorbereiding door een knieblessure, waardoor hij ook het WK in Zuid-Afrika aan zich voor bij moest laten gaan. "Het was goed om weer terug te keren. Hier heb ik lang op gewacht", besluit Ferdinand.