Regisseur klaar voor nieuwe Bondfilm

Niets lijkt de start van de opnames voor de nieuwe Bondfilm nog in de weg te staan. Regisseur Sam Mendes heeft alle andere klussen opzijgezet zodat hij plaats kan nemen achter de camera van de 23e film over de Britse superspion. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De 45-jarige Mendes wilde zich eerder nog niet committeren aan de nieuwe Bondfilm vanwege de financiële situatie bij productiemaatschappij MGM.

Vorige maand werd echter bekendgemaakt dat productiemaatschappij Spyglass Entertainment concurrent MGM wilde kopen, waarmee de financiële problemen van MGM zouden zijn opgelost. Deze problemen zijn de belangrijkste reden voor het uitstel van een aantal grote films, waaronder de nieuwe Bondfilm en de twee Hobbit-films. Kennelijk geeft dit Mendes genoeg vertrouwen om alle andere projecten waaraan hij zich verbonden had te verlaten.

'Bond 23', zoals de film vooralsnog genoemd wordt, moet in 2012 uitkomen. Een exacte premièredatum is nog niet bekend. Wel bekend is dat Daniel Craig wederom de rol van James Bond op zich neemt, en dat Judy Dench terugkeert als M. Aangezien er over het script nog weinig is vrijgegeven, is nog niet bekend wie ditmaal de schurkenrol speelt.