Servische voetbalbond ontslaat bondscoach Antic

Radomir Antic is ontslagen als bondscoach van Servië. Het bestuur van de Servische voetbalbond zag te weinig toekomst in de samenwerking met de 61-jarige trainer. "Dit was de enige oplossing", zei voorzitter Tomislav Karadzic. De huidige trainer van het Roemeense FC Timisoara, Vladimir Petrovic, is zijn opvolger.

Antic was afgelopen zomer nog met Servië actief op het WK in Zuid-Afrika. Ondanks een knappe zege op Duitsland wisten de Serviërs zich niet te plaatsen voor de achtste finales. De EK-kwalificatiecampagne is Antic met zijn elftal niet overtuigend begonnen. Na een magere zege bij de Faeröer Eilanden (0-3) werd teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Slovenië. De oud-trainer van Barcelona en Real Madrid was sinds het najaar van 2008 in dienst van Servië.

Zijn opvolger Petrovic coachte al eerder het nationale team van China. Toen hij zich met dat land niet wist te plaatsen voor het WK 2010, werd hij weggestuurd. Hij zal volgende maand bij de wedstrijden tegen Italië en Estland voor het eerst op de bank zitten.