Martins Indi voor drie wedstrijden geschorst

Bruno Martins Indi staat drie wedstrijden gedwongen aan de kant. De verdediger van Feyenoord accepteerde het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden naar aanleiding van zijn rode kaart zondag tegen NAC Breda. Martins Indi haalde de doorgebroken Matthew Amoah neer en uitte daarna zijn ongenoegen over de rode kaart door tegen scheidsrechter Ruud Bossen aan te lopen.

Martins Indi schreef met de rode kaart geschiedenis. Hij is met zijn 18 jaar de jongste Feyenoorder ooit die door een scheidsrechter van het veld is gestuurd. Hij mist naast de klassieker van zondag tegen Ajax ook nog de bekerwedstrijd tegen Roda JC en het competitieduel in de Kuip tegen NEC. De verdediger brak dit seizoen door bij Feyenoord. Hij speelde tot nu toe vijf keer in de hoofdmacht.

In Breda kwam Martins Indi twintig minuten voor tijd in het veld voor André Bahia, die uitviel met een knieblessure. De Braziliaan hervatte woensdag de groepstraining en gaf na afloop van de oefensessie aan geen last meer te hebben van de kwetsuur. Hij start zondag tegen Ajax waarschijnlijk weer naast Ron Vlaar in het centrum van de verdediging.