Jort Kelder: Pieter Storms sloeg me

Voor wie gisteren de 'discussie' heeft gezien tussen Pieter Storms en Jort Kelder bij De Wereld Draait Door (DWDD) komt het misschien niet als een verrassing: Storms werd na afloop agressief en sloeg Kelder drie keer in zijn gezicht.

Aanleiding was een tien minuten durend gekakel waarbij Storms wilde zeggen dat de verloedering van de journalistiek is begonnen bij Kelder en waarbij Kelder aantoonde dat Storms zelf nooit een integere journalist is geweest. Storms zat er vooral om zijn vrouw Nina Brink te verdedigen die meermalen hard door het blad Quote is aangepakt.

Na afloop begon, zo schrijft Kelder op zijn weblog 925, Nina Brink hem 'vuile rat' te noemen waarna Storms er ook bijkwam en fysiek werd. Kelder schrijft dat Storms hem drie klappen in het gezicht gaf.

"Na de gezellige 'after' met mij gingen ze naar de afschmink, alwaar Nina & Pieter nog 3 kwartier lang ruzie hebben staan maken met de presentator en de hoofdredacteur, Matthijs en Dieuwke. Los van allerlei bizarre verwijten dat Matthijs mij de mond had moeten snoeren en dat Dieuwke mij te veel verdedigde (wat bij Nina de woedende uitroep ontlokte: 'ben je soms verliefd op hem') hebben ze geëist dat De Wereld Draait Door mij als Tafelheer ontslaat."