Koper V&D wil aantal warenhuizen verdubbelen

De nieuwe eigenaar van warenhuisconcern V&D en restaurantketen La Place wil het aantal warenhuizen in Nederland verdubbelen. Ook in andere Europese landen wil hij vestigingen openen, schrijft het Financieele Dagblad woensdag.

"In alle steden waar een C&A zit, kan ook een V&D zitten", schetst directeur van V&D Mark McKeon in de krant. C&A heeft 128 vestigingen, V&D heeft er 62. Dinsdag werd bekend dat het Amerikaanse Sun Capital Partners V&D en restaurantketen La Place overneemt van Maxeda. Op de lange termijn wil Sun ook vestigingen van La Place in Azië en de Verenigde Staten openen.

V&D heeft jarenlang geen winst gemaakt, in tegenstelling tot de restaurants van La Place. McKeon zegt dat de Amerikaanse koper 'diepe zakken' heeft en veel ervaring met andere winkel- en restaurantketens meebrengt.

De komende jaren wil McKeon werken aan de sfeer in de winkels, de vriendelijkheid van het personeel, de kwaliteit van de kleding en de presentatie. Daar zouden klanten nog niet tevreden over zijn. Sun gaat volgens hem investeren in de vestigingen die op de helft van het herstel zijn. "Zij brengen ons in de volgende fase."