Ajax moet van Jol vooral genieten

Voor Ajax begint het grote avontuur in de Champions League om 20:45 uur, tegen een van de grootste clubs van Europa: Real Madrid. Een positief resultaat in het enorme Bernabeustadion, waarin onder anderen 1.400 Amsterdamse supporters plaats zullen nemen, is volgens de bookmakers allesbehalve vanzelfsprekend. Dat erkende ook trainer Martin Jol tijdens de persconferentie. "We moeten vooral genieten van de atmosfeer."

Jol benadrukte dat Ajax de groepsfase van de Champions League, het eerste doel dit seizoen, via een omweg heeft bereikt en dat spelen tegen clubs als Real een soort bonus is voor zijn ploeg. "Voor de jonge gasten is dit een fantastische ervaring. Ook voor mij is dit bijzonder. Real heeft na Ajax het mooiste tenue. Het is een club die me aanspreekt, dat meen ik echt."

Zijn Portugese collega José Mourinho was op zijn beurt vol lof over Ajax. Hij prees vooral de jeugdopleiding. "De voetballers die ze voortbrengen zijn altijd technisch en tactisch goed. Ik kan ze hier alleen geen succes wensen, want dat zou tegen mijn eigen belang ingaan."

Ajax moet van Jol vooral genieten
Ajax moet van Jol vooral genieten (Foto: ANP)