SBS 6-show per direct van de buis

SBS 6 haalt 'De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau' per direct van de tv. De show die geproduceerd wordt door Paul de Leeuws productiebedrijf EVA Media trekt volgens de zender te weinig kijkers.

"We vinden het ontzettend jammer, maar gezien de tegenvallende kijkcijfers hebben we besloten om de show per direct stop te zetten. Het programma is vol overgave gemaakt door Marc-Marie Huijbregts, Beau van Erven Dorens en EVA Media, maar helaas wisten niet genoeg kijkers het programma te vinden", aldus SBS 6.

De eerste uitzending trok in augustus nog ruim 900.000 kijkers, maar viel volgens Stichting KijkOnderzoek afgelopen week naar slechts 526.000 kijkers.

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) begrijpt wel waarom de show geflopt is: "Waar het fout ging met die zaterdagavondshow, is dat het typisch een Paul de Leeuw-show is, maar dan zonder Paul. Dat is nou net wat hij zo goed kon. Dat moet je dus niet overlaten aan Marc-Marie Huijbregts en Beau van Erven Dorens."

De laatste jaren floppen wel meer formats van De Leeuw. Zo gingen eerder al De Tafel van 5 (NET 5) en Waar is Elvis?! (RTL 4) ten onder.


SBS 6-productie Paul de Leeuw per direct van de buis