Brawn: "Geen auto om Schumacher heen bouwen"

Michael Schumacher beleeft een lastig seizoen in de Formule 1. De Duitser keerde dit seizoen na drie jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau, maar heeft bij Mercedes Grand Prix nog geen indruk kunnen maken. Teambaas Ross Brawn is niet van plan om Schumi voor 2011 een auto te geven die op zijn specifieke rijstijl is afgestemd.

"We bouwen de auto niet om Schumacher heen. We willen gewoon een goede auto ontwikkelen. Er zijn geen speciale karakteristieken. Al zal veel afhangen van hoe goed de Pirelli-banden zijn," meldde Brawn tegen persbureau SID.

Dat de MGP W01 afgestemd is op de rijstijl van wereldkampioen Jenson Button ontkent Schumacher. "Ik kan me niet herinneren dat een auto is ontworpen voor een specifieke rijstijl. De auto wordt continu ontwikkeld in overleg met de coureurs. Dat kan verschillende kanten op gaan. Maar het belangrijkste is om de auto zo snel en efficiënt mogelijk te maken."

De geruchten van Eddie Jordan dat Schumi er na dit seizoen het bijltje bij neer zou gooien worden ontkend door de woordvoerder van de Duitser Sabine Kehm. "Michael heeft geen plannen om te stoppen. Natuurlijk had hij gehoopt op betere prestaties. Maar hij wist waaraan hij begon en heeft daarom een contract voor drie jaar getekend. Hij zit midden in het proces om Mercedes te laten uitgroeien tot een winnend team."