"Sno heeft zoveel geluk gehad"

Evander Sno werd maandagavond tijdens de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Vitesse getroffen door een hartstilstand. De middenvelder van Ajax overleefde het incident. Trainer Albert van der Dussen van Ajax is geschrokken door het incident.

"Eerst dacht ik dat hij struikelde, maar heel gauw had iedereen in de gaten dat het goed mis was, omdat het schuim op zijn mond stond", zo zegt Van der Dussen in het Algemeen Dagblad. "Gelukkig waren onze dokter en fysiotherapeut er snel bij. Zij hebben een heldendaad verricht en zijn leven gered."

"Ze zijn een kwartier bezig geweest, telkens zakte hij weg", blikt Van der Dussen terug op de horrorbeelden. "Verschrikkelijk. Ze hebben hem tot drie keer toe teruggehaald met de defibrillator. We vreesden voor zijn leven. Hij heeft zoveel geluk gehad. De gasten op het veld, zijn ploegmaats, hadden het niet meer, allemaal vrienden van elkaar."

Van der Dussen vertelt wat er gebeurde toen Sno weer bij kwam. "Hij keek verbaasd om zich heen, al die mensen. Hij had volgens mij niet in de gaten wat er allemaal aan de hand was. Iedereen was enorm opgelucht. Het ambulancepersoneel heeft het daarna overgenomen. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht. De ambulance was er vrij snel, maar ik ben ervan overtuigd: als de dokter hier niet meteen bij was geweest, dan zou hij niet meer hebben geleefd. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en wil dit nooit meer meemaken."