Uitslagen Jupiler League speelronde 5

Ook dit weekend werd er weer gespeeld in de Jupiler League. Go Ahead Eagles zag dat Cambuur te sterk was. De Friezen klommen daardoor op naar de tweede plaats van de ranglijst. Het klassement wordt aangevoerd door FC Zwolle dat wist te winnen van RBC Roosendaal.

Sparta Rotterdam - BV Veendam, FC Volendam - Almere City - FC

Sparta heeft op het eigen Kasteel goede zaken gedaan tegen BV Veendam. De ploeg van Jan Everse pakte drie punten (4-2) is weer op weg richting de top van de Jupiler League. Na een klein kwartier spelen kwamen de Rotterdammers op voorsprong via David Abdul. Vijf minuten voor het rustsignaal vergrootte Johan Voskamp de voorsprong van de Spartanen. Toch wilde Veendam laten merken niet voor niets naar Het Kasteel te zijn afgereisd.

Zo scoorde Andrew Ornoch de aansluitingstreffer, want in de 70e minuut was het wederom Sparta dat scoorde. Voskamp scoorde alweer zijn tiende treffer van het seizoen. Zes minuten na de treffer van Voskamp wist Marnix Kolder namens bezoeker een doelpunt bij te prikken, maar dit bood geen soelaas. Om de zege veilig te stellen, scoorde Abdul in de 84e minuut de 4-2.

Ook FC Volendam boekte zondagmiddag een zege. De ploeg van Gert Kruys wist dankzij een treffer van Paul de Lange drie punten in de wacht te slepen. Na het eindsignaal mocht De Lange zich matchwinner van Het Andere Oranje noemen.