Kalezic: "De Graafschap wijkt voor niemand"

De Graafschap hield vanmiddag één punt over aan het treffen met ADO Den Haag. De Haagse club stond na 70 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong, waarna Hugo Bargas van zich liet spreken. Met twee treffers bezorgde hij De Superboeren het gelijke spel.

Darije Kalezic, trainer van De Graafschap, keek met een goed gevoen terug op de wedstrijd. "We wisten dat ADO eigenlijk in een flow zat voorafgaand aan dit duel", liet hij weten. "Ook namen we waar dat ADO brutaliteit heeft, vooral in Den Haag zelf. Het zet de tegenstander snel onder druk en heeft daarnaast ook nog voetballend vermogen en goede spelers voorin. De aanvallers van ADO zijn gevaarlijk in balbezit én in de omschakeling."

Met name de aanvallers maakten het de verdediging van De Graafschap af en toe erg moeilijk. "Maar wij wijken voor niemand, ook niet voor ADO in Den Haag. Daarmee wil ik zeggen dat we met veel optimisme hiernaartoe kwamen. Ik hoop ook dat we dat vandaag hebben laten zien", besloot Kalezic.

"We hebben twee doelpunten zelf afgedwongen en verdiend. Ik ben dan ook tevreden met dit punt in Den Haag, zeker gezien hun situatie en vorm."