Black Ops dedicated servers alleen bij Game Servers te huur

In Call of Duty: Black Ops is er support voor dedicated servers, waar ze in Modern Warfare 2 weggelaten waren. Dit is natuurlijk iets goeds voor alle pc-gamers. Helaas heeft Activision toch nog iets gedaan waar men minder blij van wordt. Ze hebben namelijk een deal gesloten met GameServers.com, die als enige servers voor de game mag verhuren.

Josh Olin, community manager bij Treyarch, vertelde dat je nog steeds vrij bent om mensen te "kicken", te "bannen" of de server te wijzigingen naar eigen wens. Ranked servers hebben wat vaste opties die je niet kan veranderen, maar verder ben je vrij om je server in te stellen zoals je zelf wilt.

De kosten voor 18-player ranked servers zullen $14,95 per maand zijn. Als je voor drie, zes of twaalf maanden tegelijk betaalt zijn er kortingen. Unranked servers zijn $0,99 per maand per speler, met een limiet van 24 spelers. Natuurlijk kan je als mainstreamspeler ook gewoon op Treyarchs servers spelen. Om de game online te kunnen spelen hoef je geen server te huren.