Rutten: "In de tweede helft uitstekend gereageerd"

PSV won gisteravond met 3-1 van NEC. Trainer Fred Rutten gaf na afloop aan dat hij niet tevreden was over de eerste helft, waarin de thuisploeg op achterstand kwam.

"Het idee was om NEC heel snel bij de kladden te pakken", zei Rutten na afloop. "Dat lukte niet in de uitvoering. Het baltempo was te laag en er waren veel slordigheden. Ik houd van ageren, het initiatief nemen, maar dat kwam er in de eerste helft niet uit. In de tweede helft heeft het team uitstekend gereageerd. In fases werd er aardig tot goed voetbal gespeeld."

"Ik bracht Bouma erin omdat hij in de opbouw beter is en Wilfred klaar is voor speeltijd", vervolgt de trainer van PSV. "Zeker richting aanstaande donderdag (Sampdoria, Europa League) hebben we Wilfred hard nodig door de schorsing van Maza. Wilfred is een organisator en brengt rust en straalt die rust ook uit. Hij is gepokt en gemazeld op Europees niveau."

Danny Koevermans was belangrijk voor PSV. Hij viel in en scoorde gelijk. "Koevermans heeft heel goed getraind de afgelopen weken. En als Marcus niet echt in de wedstrijd zit, dan moet je niet aarzelen om Danny in te brengen. Dat is het voordeel als je kwaliteiten op de bank hebt", aldus Rutten.