[US Open] Clijsters wint derde titel

Kim Clijsters heeft voor de tweede keer op rij en de derde keer in totaal de US Open gewonnen. De als tweede geplaatste Belgische had precies een uur nodig om Vera Zvonareva (7) in de finale met 6-2, 6-1 te verslaan. Voor de Russische was het haar tweede verloren grandslamfinale van het jaar. Op Wimbledon moest ze buigen voor Serena Williams.

Zvonareva kon Clijsters in de eerste set tot 2-2 bijbenen, maar daarna begon een opeenstapeling van slordigheden haar op te breken. De titelverdedigster trok via een dubbele break de set naar zich toe en ging daarna vrolijk verder. Het snelle aanvalsspel van de Belgische dreef Zvonareva tot wanhoop en met het kapot slaan van haar racket leek ze zich al gewonnen te geven.

Pas toen Clijsters in de tweede set was uitgelopen naar 3-0, liet Zvonareva even zien waarom ze zonder setverlies de finale had gehaald. Ze won eindelijk weer eens een game en dwong na enkele knappe rally's zelfs een breakpoint op de service van Clijsters af. Dat wist ze echter niet te benutten, waarna de Belgische het karwei snel afmaakte.

Clijsters is na de gewonnen finale al 21 wedstrijden op rij ongeslagen in New York. In 2005 won de Vlaamse het toernooi voor het eerst, de twee jaar daarna was ze door haar tijdelijke afscheid van het tennis niet van de partij. Vorig jaar begon Clijsters op Flushing Meadows aan de zegereeks die nog steeds niet is doorbroken.