Gezondheidszorg in Diablo 3

Net als bij ons in Nederland is gezondheidszorg in Diablo 3 een hot issue. Sinds Blizzard heeft besloten om healthpotions zowel zeldzaam te maken als een cooldown mee te geven, is de verwarring groot met betrekking tot het overleven binnen de wereld van Diablo 3. Health globes zijn je redding.

Het is op zijn minst een opmerkelijke breuk met de mainstream Hack-'n-Slash RPG's, waarbij de meeste gamers hun held in kwestie aan een infuus hebben hangen met rode vloeistof. Blizzard heeft daarom een interessant artikel online gezet waarin hun nieuwe systeem wordt uitgelegd.

De kleinste of makkelijkste vijanden hebben een goede kans om de nieuwe health globes te laten vallen, die een klein percentage van je gezondheid herstellen. Champion en zeldzame monsters laten vóórdat ze geveld worden middelmatig grote healthglobes vallen, zodat je kans hebt het gevecht te overleven tegen deze sterkere monsters. Eindbazen moet je op strategische wijze vellen, aangezien je soms de hulpjes van dit beest moet ombrengen om je gezondheid op peil te houden of een verborgen plekken moet opzoeken waar ze verschijnen.

We zullen binnenkort zien hoe dit uitpakt, maar de tactische invalshoek is hoe dan ook een welkome verandering in een RPG-wereld waar overlevingskansen afhankelijk zijn van een wagonlading gezondheidsdrankjes. Lees hier het artikel.

D3 artisan