Johan Derksen: Verdel eng wijf

Johan Derksen heeft vrijdag bijzonder kritisch gereageerd op nieuwe boek 'Project Homerus' van schrijfster en voormalig DSB-PR-adviseur Kirsten Verdel. Het boek gaat over de ondergang van de DSB Bank van Dirk Scheringa in 2009, vooral belicht vanuit het oogpunt van de voormalig AZ-voorzitter zelf.

Derksen: "Ik vond de boekpresentatie een bijzonder genante bijeenkomst, want het was inderdaad een boek dat niets met journalistiek te maken had. Het was gewoon een bijzonder enge juffrouw, want ik zag Verdel bij Pauw & Witteman, wat een eng wijf zeg!"

"Instinctief had ik meteen een hekel aan haar, alles wat ze zei was namelijk onzin, ze heeft gewoon blind de kant van Scheringa tegen de boze buitenwereld gekozen. Ik had liever dat ze langs al die nieuwbouwhuizen in Almere gegaan was, waar de mensen nu nog krom liggen om al die DSB-onzin af te betalen, maar geen woord daarover"
, aldus de voetbalanalist.

Derksen noemt het boek een 'stuiverromannetje'. "Verdel heeft zich in laten pakken. Je vraagt je inderdaad af of ze verliefd was op Dirk, want je kunt ook vallen voor geitenwollensokken niet waar?!"


Johan Derksen: Schrijfster DSB-boek Kirsten Verdel eng wijf (Fragment op 6:15)