Echtpaar Rooney smeekt om rust

De Engelse international Wayne Rooney heeft vrijdag met zijn vrouw Coleen een dramatische oproep gedaan aan de Engelse media. Het geplaagde paar wil zoveel mogelijk met rust gelaten worden en smeekt om een beetje privacy. "De afgelopen week was uiterst pijnlijk voor ons en onze families", liet het koppel weten.

Vorig weekeinde doken de eerste verhalen op over buitenechtelijke avonturen van Rooney eerder dit jaar terwijl zijn vrouw zwanger was van hun eerste kind. Daarna stonden de tabloids dagelijks vol met het vermeende overspel van de 24-jarige spits van Manchester United.

"Het is onmogelijk voor ons om alle huidige geruchten over ons op te helderen", betoogde het echtpaar in een gezamenlijke verklaring. "Er gaan zoveel onware en valse aantijgingen rond. We zouden graag deze kwesties louter en alleen in de familiekring willen bespreken."

Rooney en zijn even oude vrouw Coleen, een tv-presentatrice, trouwden in juni 2008. Ze kennen elkaar vanaf hun jeugd. Het stel heeft een zoon van tien maanden.