Van Dommelen en Denneboom niet naar Larnaca

De testspelers Alexander van Dommelen en Romano Denneboom zullen niet aansluiten bij het grote aantal Nederlanders bij AEK Larnaca. Het duo liep deze week stage op Cyprus. Van Dommelen zag zelf af van een overgang, Denneboom werd afgetest.

De 23-jarige Van Dommelen is de aanvoerder van zaterdagtopklasser Barendrecht. Hij maakte grote indruk op trainer Ton Caanen en technisch directeur Jordi Cruijff. Van Dommelen kreeg dan ook een contractvoorstel voor negen maanden, maar kon zich niet vinden in de voorwaarden. Daarop besloot hij af te zien van een overgang.

De 29-jarige Denneboom, die de kleuren verdedigde van SC Heerenveen, NEC, Willem II, FC Twente en Sparta Rotterdam, kon Caanen en Cruijff niet overtuigen tijdens zijn stage. Zij lieten de aanvaller, die één interland voor Nederland speelde, daarop weten dat hij geen aanbieding zou krijgen.

Vandaag legde AEK Larnaca wel de Est Andres Oper vast, die in Nederland voor Roda JC en ADO Den Haag speelde. Gisteren tekende de Spanjaard Arnal Conde ook al een contract voor vier maanden. De Nederlanders Danny Schenkel, Kevin Hofland, Edwin Linssen en Gregoor van Dijk zijn actief voor de Cypriotische club.