Jordania: "In december drie, vier nieuwe spelers"

Merab Jordania heeft weer van zich laten horen. In een vraaggesprek met Eredivisie Live, dat zondag uitgezonden zal worden, laat hij weten komende winter nog meer spelers te willen halen.

De nieuwe clubeigenaar heeft inmiddels al de eerste contacten gelegd met potentiële nieuwe spelers. "Ik wil in december nog drie, vier nieuwe spelers halen", zegt hij. "Spelers van (sub-)topclubs uit Europa. De spelers weten al van mijn interesse en enkelen hebben me al laten weten dat ze willen komen. Ik ben ook geïnteresseerd in spelers van Nederlandse clubs, maar de namen kan ik nog niet noemen."

Het woord 'kampioenschap' hoeft dit seizoen niet meer genoemd te worden, blijkt uit de doelstellingen van de Georgiër. "Dit seizoen top 8, volgend seizoen top 5, daarna top 3. Begin volgend seizoen kunnen we echt beginnen met de opbouw van een nieuw team. Je hebt één of twee seizoenen nodig om een nieuw team samen te stellen."

Opmerkelijk genoeg bekritiseert Jordania de manier waarop Manchester City de wereldtop probeert de bestijgen. "Je kunt niet de beste spelers ter wereld kopen, ze samenbrengen en verwachten dat je dan dus kampioen wordt. Zoals Manchester City nu probeert te doen. Zij zullen nooit kampioen worden."