[US Open] Nederlanders domineren rolstoeltennis

Drie van de vier halve finalisten in het rolstoeltennistoernooi van de US Open zijn Nederlands. Eshter Vergeer, Jiske Griffioen en Sharon Walraven wisten allen hun partij te winnen.

Vergeer, dé favoriete voor de titel en de huidige nummer één van de wereld, wist Florence Alix-Gravellier met 7-5 en 7-5 te verslaan. Zij treft in de halve eindstrijd haar landgenote Griffioen. De 24-jarige Griffioen, die gezien wordt als de mogelijke opvolgster van Vergeer, won simpel van Mackenzie Soldan; 6-1 en 6-1.

In de andere halve eindstrijd treft Walraven, die de Belgische Annick Sevenans met 6-4 en 6-3 versloeg, de Italiaanse Daniela di Toro. Zij zorgde ervoor dat de halve finales niet compleet 'Oranje' waren. Di Toro wist namelijk de Nederlandse Anieck van Koot te verslaan; 6-3 en 7-6.

In het mannentoernooi is alleen Maikel Scheffers nog actief. De nummer twee van de plaatsingslijst won van Stefan Olsson; 4-6, 6-4 en 6-2. Hij treft in de halve finales Nicolas Peifer. Hij won van onze landgenoot Robin Ammerlaan; 6-0 en 6-4.

Ook Ronald Vink wist de halve finales niet te bereiken. Hij trof de huidig nummer één van de wereld Shingo Kunieda en ging kansloos ten onder; 6-0 en 6-0. Kunieda mag het nu opnemen tegen de Fransman Stephane Houdet.