FIA: "Ferrari gebruikte wel teamorders"

Volgens autosportfederatie FIA heeft Ferrari tijdens de Grand Prix van Duitsland wel degelijk teamorders gebruikt. Ondanks dat de World Motor Sport Council het Italiaanse team geen verdere straf oplegde blijft de FIA er bij dat Felipe Massa na aandringen van het team Fernando Alonso voorbij liet.

Ferrari kreeg in Duitsland een boete van 100.000 dollar en vreesde dat de WMSC het team meer straf op zou leggen, maar dit bleef afgelopen woensdag uit. De FIA is hier niet gelukkig mee. "Er bestaat geen twijfel over, dat de uitslag anders zou zijn geweest, wanneer de controversiële boodschap aan Felipe Massa niet was gegeven. Er zijn echter vrij veel voorbeelden van woorden die in het verleden over de radio zijn gezegd, die als teamorder opgevat hadden kunnen worden, waardoor er enige inconsistentie is opgetreden," zei de FIA in een verklaring.

“Wat Ferrari betreft, is Massa nooit opgedragen Alonso voorbij te laten. Hij kreeg enkel de relevante informatie, waarna hij uit teambelang zelf besliste Alonso voorbij te laten. Volgens Ferrari is er een duidelijk verschil tussen teamorders en teamtactieken, wat in dit specifieke geval plaatsvond."