Tien dagen films in Vlissingen

Met de Europese première van The American, de tweede film van Anton Corbijn, opent vrijdagavond in Vlissingen de twaalfde editie van filmfestival Film by The Sea. De Zeeuwse havenstad staat de komende tien dagen in het teken van de cinema.

Regisseur en fotograaf Corbijn en acteurs Thekla Reuten en Johan Leysen zijn op de eerste festivaldag in Vlissingen aanwezig.

Tijdens Film by The Sea, dat van vrijdag 10 tot en met zondag 19 september plaats heeft, worden meer dan negentig films vertoond. Ook zijn er theatervoorstellingen, workshops en talkshows te volgen en kan het publiek acteurs, schrijvers en regisseurs ontmoeten.

Op vrijdag 17 september worden de belangrijkste prijzen van het festival uitgereikt. De PZC Film by The Sea Award, voor de beste literatuurverfilming van het seizoen 2009-2010 volgens het festivalpubliek, gaat naar Precious. Actrice Gabourey Sidibe neemt de prijs in ontvangst.

De Lifetime Achievement Award komt toe aan de Franse schrijver en scenarist Jean-Claude Carrière. De Film en Literature Award is voor de beste boekverfilming op het festival.

Het evenement sluit op zondag 19 september af met de vertoning van The Town, de nieuwste film van regisseur en acteur Ben Affleck.

Tien dagen films in Vlissingen
Tien dagen films in Vlissingen (Foto: ANP)