Dubbele aanrijding bij achtervolging in Amsterdam

De politie heeft donderdagochtend in Amsterdam-West een man op een gestolen motor aangereden. De motorrijder is gewond afgevoerd. De achtervolgende politieauto botste vervolgens tegen een auto. Twee mannen in die auto raakten lichtgewond. De politieagenten raakten niet gewond bij de botsingen, meldt de politie.

De 33-jarige motorrijder viel op toen hij bij het tankstation aan de Ookmeerweg in Osdorp een helm opzette die niet aan de eisen voldeed. Toen een van de agenten hem daarop aansprak, sprong hij op de motor en ging hij ervandoor in de richting van de Baden Powellweg.

De politie ontdekte via het kenteken dat de motor gestolen was en zette met zwaailicht en sirene de achtervolging in. De motorrijder werd van achteren geraakt toen hij plotseling hard remde om rechtsaf te slaan op het Ecuplein. Na de aanrijding reed de politieauto tegen een tegenligger.

De motorrijder was nog aanspreekbaar toen hij werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij formeel aangehouden voor diefstal van de motor en het negeren van stoptekens. Zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij de politie zelf betrokken is, wordt het onderzoek verricht door een ander politiekorps.