FIFA wil mogelijk verlenging afschaffen

Sepp Blatter overweegt de Golden Goal te herintroduceren in het voetbal. De Zwitser zegt dat op de website van de FIFA. De fel bekritiseerde Zwitser geeft zijn analyse op het toernooi in Zuid-Afrika.

"Ik heb echt hele mooie dingen gezien op het WK van 2010. Voetbal is een strategisch spel geworden, met teams die als een geheel opereren. Dat kan een indrukwekkend gezicht zijn. De dagen dat er simpelweg werd aangevallen en verdedigd zijn voorbij."

"Maar in de eerste paar groepswedstrijden zagen we enkele teams die de kleedkamer uitkwamen om gelijk te spelen en een nederlaag te voorkomen. Dat is een onderwerp dat ik wil aankaarten bij de komende bijeenkomst van het Voetbal en Technische comité."

"We moeten het vrije voetbal aanmoedigen, met ploegen die proberen te winnen. We gaan ook nader kijken naar het concept van de extra tijd. We zien vaak teams die daarin nog defensiever spelen dan in de negentig minuten daarvoor. Om dit te voorkomen zouden we direct naar een penaltyreeks kunnen, of de Golden Goal-regel herintroduceren. We zullen zien wat er uit de meeting met het comité komt."