Microsoft zwaait met banhamer voor inwoner uit Fort Gay

Microsoft zwaait af en toe wel eens rond met hun banhamer voor mensen met gamertags of beschrijvingen die beledigend kunnen zijn. Maar dat ze soms erg ver gaan is ook bekend. Josh Moore is zo'n geval waar Microsoft zonder pardon de hamer heeft gezwaaid omdat hij als plaatsnaam Fort Gay had gebruikt.

Moore kreeg een ban voor een paar dagen en als hij het woord terug in zijn profiel zou zetten zou hij geband worden en helemaal niet meer op Xbox Live mogen. Moore belde met de helpdesk en probeerde uit te leggen dat Fort Gay een echte plaatsnaam was van een klein dorpje van ongeveer 800 inwoners in West Virginia, Noord Amerika.

Maar de helpdesk-medewerkster wou er niks van weten en deed niet eens de moeite om te controleren of wat Moore aangaf wel correct was. Zelfs de burgemeester van Fort Gay kwam er aan te pas maar dat mocht niet baten want gay als woord was beledigend in elke context volgens de helpdesk-medewerkster.

Op een gegeven moment is degene die dit Xbox Live-beleid overziet, Stephen Toulouse, erbij geroepen en die gaf aan dat één van de medewerksters het woord gay als beledigend opvatte en daardoor niet van gedachte wou veranderen. Toulouse geeft toe dat er in dit geval een fout is gemaakt en dat dit ook recht gezet gaat worden.

Fort Gay
Yup, een stadje dat Gay heet...