Onthoofd lijk gevonden in haai

Vissers in New Providence (Bahamas) hebben een bizarre vondst gedaan in de buik van een tijgerhaai. In de buik van het dier bleek zich een onthoofd lijk te bevinden.

De roofvis viel op, omdat hij met een been tussen zijn kaken rondzwom. Visser Humphrey Simmons en zijn maten besloten het dier te vangen. "We bonden een touw rond zijn staartvin en sleepten hem naar onze boot. We wilden gewoon het been uit zijn muil halen en hem laten gaan. Toen ik hem naar onze boot wou halen, merkte ik dat hij wel erg zwaar woog. De haai stonk ook verschrikkelijk. We hadden toen al het vermoeden dat er nog meer lichaamsdelen in zijn buik zaten."

De kustwacht sneed de haai open en trof naast het been nog een torso en twee armen aan. Het slachtoffer was een 'stevig gebouwde zwarte man zonder identificatiekenmerken'. De politie onderzoekt door middel van DNA-onderzoek of het gaat om één van de drie personen die momenteel op de Bahamas vermist worden.

Ook de vraag of het slachtoffer door de haai gedood is, of al eerder gestorven is, houdt de gemoederen bezig. De Britse haaienkenner Richard Pierce, voorzitter van de Shark Trust in Plymouth, acht een aanval onwaarschijnlijk: "Tijgerhaaien vallen zelden mensen aan. Ze zijn erg volgzame en rustige haaien. Ze hebben wel de reputatie van straatveger. Vaak worden er delen van autowrakken of meubels gevonden in hun magen." Het Florida Museum of Natural History meldt echter dat er sinds 1580 al 158 dodelijke aanvallen door tijgerhaaien geregistreerd zijn.