Canada komt met real-life Carmageddon

In de strijd tegen hardrijders komt de Canadese stad Vancouver met een nieuwe snelheidsmaatregel. In plaats van autoslopende drempels of irritante rotondes, heeft men op de weg een driedimensionale tekening van een spelend meisje gemaakt. Hoewel het levensechte beeld bestuurders moet afremmen, lijkt niets zo leuk te zijn als er keihard er doorheen te scheuren.

De tekening is te zien in de buurt van een basisschhool in het westen van de stad en is gemaakt met een speciale techniek. Van een grote afstand lijkt het gewoon een streep op de weg, maar als men zich op een afstand van dertig meter bevindt, doemt ineens een spelend meisje op.

Het 15.000 dollar kostende project moet automobilisten erop attent maken dat de scholen weer zijn begonnen en men moet oppassen voor spelende kinderen. Wie de tekening met een snelheid van dertig kilometer per uur nadert, heeft voldoende tijd om nog voor het tot 'Pavement Patty' gedoopte meisje stil te staan. Tegenstanders van de 'snelheidsdrempel van de toekomst' zijn echter bang dat men zo hard op de rem trapt voor de optische illusie dat zij van de weg afraken en zo echte kinderen omverrijden.

Pavement Patty krijgt een week de tijd om het verkeer af te remmen. Een foto van de tekening is in het bronartikel te zien.