'Surseance Spoorflex mag niet ten koste van veiligheid'

Uitzendbureau Spoorflex heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dit ‘uitzendbureau voor machinisten en veiligheidspersoneel’ was betrokken bij het ongeluk  met de werktrein in Stavoren, waarbij een enorme ravage ontstond, en puur door het nachtelijke tijdstip geen slachtoffers vielen. Sinds een tijdelijke schorsing van het bedrijf door ProRail kreeg Spoorflex amper nog opdrachten.

Dat is ook begrijpelijk, vindt de Maatschappij Voor Beter OV. Veiligheid op het spoor is niet alleen een kwestie van techniek, maar vooral een zaak van betrokkenheid en verantwoordelijkheidsbesef. En dus uiteindelijk van vertrouwen. Dat vertrouwen in Spoorflex is nu blijkbaar weg. Binnen de spoorsector deden sinds het incident in Stavoren verhalen de ronde over achteloosheid van personeel op werktreinen.

Spoorflex speelt een rol bij het bemannen van onderhoudstreinen. Voorbeterov.nl hoopt dat het spooronderhoud door het uitstel van betaling van Spoorflex niet in het gedrang zal komen, zodat reizigers niet te maken krijgen met gevaarlijke situaties of vertragingen door een toename van de defecten aan de rails en toebehoren.