Extra controles tijdens Suikerfeest

Tijdens de viering van het Suikerfeest, dat duurt van 10 tot en met 13 september, zullen er in Rotterdam en Amsterdam extra controles plaatsvinden. Er is extra politie opgetrommeld, en ook zullen er buurtvaders aanwezig op plaatsen waar in vorige jaren veel overlast was, zoals bioscopen.

In voorgaande jaren zorgden islamitische jongeren voor veel overlast in de bioscopen. De Amsterdamse politie heeft vorig jaar zelfs een complete bioscoopzaal ontruimd. Ook in Rotterdam werden tientallen jongeren gedwongen de bioscoop te verlaten. De jongeren zorgden voor veel overlast. Zo gooiden zij met popcorn en maakten ze veel lawaai. Andere bezoekers konden de film op deze manier onmogelijk fatsoenlijk afkijken.

De politie van Rotterdam geeft een verklaring: "Waar veel mensen bij elkaar komen, kan het wel eens onrustig zijn. Dat willen we met de extra inzet voor zijn door mensen aan te spreken. Maar we gaan er ook vanuit dat mensen elkaar aanspreken", zei een woordvoerster. Er is meer inzet dan normaal, maar exacte cijfers konden niet gegeven worden.


Of je gaat niet naar de bios