Demente bejaarden krijgen oud voedsel

Bewoners van het verpleegtehuis Sint Elisabeth in Goirle hebben het lange tijd moeten doen met voedsel dat al ver over de houdbaarheidsdatum heen was. Het tehuis heeft beterschap beloofd.

Het verzorgingstehuis onderneemt actie na meerdere klachten van de dochter van één van de bewoners. "Ik ben meerdere malen spullen tegengekomen van vorig jaar. Zelfs eieren uit 2009." Dit zijn de woorden van de betreffende dochter, Monique van Loon uit Tilburg.

De eieren waren niet het enige wat ze tegenkwam. In totaal haalde Monique vier vuilniszakken vol producten die over datum waren weg. Hierop verboden verpleegkundigen haar nog langer in de kasten komen. "Ik heb het steeds gemeld, maar werd met een kluitje in het riet gestuurd", aldus Monique van Loon.

De leiding van het verzorgingstehuis beloofde de zaak te zullen verbeteren. Maar deze belofte werd geschonden, er veranderde namelijk helemaal niets. "Ik moest het maar melden bij een of andere instantie. Het is mensonterend, want je kunt dementerende mensen alles voorzetten. Dit moet stoppen!", zo zegt Monique.

De directie geeft toe dat ze fout zat. "We hebben protocollen, maar die werden niet voldoende nageleefd", aldus directielid Wilma Claassen van Sint Elisabeth.