Mido heeft benodigde papieren eindelijk binnen

Het heeft even geduurd, maar Egyptenaar Mido kan eindelijk in actie komen voor Ajax. De aanvaller maakt vanmiddag voor het eerst zijn opwachting op het trainingsveld.

Ajax legde Mido eind augustus vast op basis van een prestatiecontract, wat inhoudt dat de spits per wedstrijd wordt betaald. Wegens het ontbreken van een werkvergunning kon de Egyptenaar niet meteen naar Amsterdam komen. Een woordvoerder van Ajax bevestigt in De Telegraaf echter dat alle papieren nu binnen zijn.

Mido, die voor één jaar bij Ajax heeft getekend, is voor de Amsterdammers inzetbaar in zowel Eredivisie als Champions League. De verwachting is echter dat de 27-jarige aanvaller enige tijd nodig heeft om wedstrijdfit te worden. Trainer Martin Jol heeft desondanks al wel een trainingsschema voor de speler opgesteld.

Tussen 2001 en 2003 speelde Mido veertig duels voor Ajax, waarin hij 21 keer wist te scoren. De Amsterdammers verkochten hem aan Olympique Marseille, dat Mido na één jaar alweer verruilde voor AS Roma. Ook in de Italiaanse hoofdstad was de 51-voudig international snel uitgekeken. Bij Tottenham Hotspur werkte Mido daarna ook al samen met Jol.