Verhagen: Ontzettend jammer

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen heeft betreurd gereageerd op het vertrek van Ab Klink uit de Tweede Kamer-fractie van de christendemocraten: "Wat er vorige week is gebeurd heeft diepe sporen getrokken, maar ik vind het ontzettend jammer dat nadat we als fractie twee dagen hebben besteed aan het herstellen van de eenheid, Ab Klink zich genoodzaakt ziet om dit te besluiten."

"Tegelijkertijd kan ik niet anders dan zijn besluit respecteren, om de doodeenvoudige redenen die hij ook zelf aangeeft dat hij naar zijn mening niet langer geloofwaardig kan opereren in de fractie", aldus de CDA-leider.

Partijvoorzitter Henk Bleker had maar drie woorden voor het vertrek van Klink: "Doodzonde. Doodzonde. Doodzonde." Zowel Verhagen als Bleker zeggen zeer verrast te zijn door het vertrek van Klink.

Volgens politiek analist Kees Boonman van EénVandaag is dit echter allemaal gezwets: "Klink is gewoon echt zwaar onder druk gezet. Hij had kunnen blijven zitten, maar dan was hij iemand geworden die geen enkele invloed meer had. Klink is echt heel zwaar aangepakt."


CDA-leider Maxime Verhagen: Vertrek Klink ontzettend jammer