Suárez constateert geen link met Barcelona

Voor Luis Suárez was er geen reden om Ajax te verlaten, aangezien zijn favoriete club de Champions League bereikte. De link met FC Barcelona is echter snel gemaakt.

Pere Guardiola, de broer van Barcelona-trainer Pepe Guardiola, is sinds kort de zaakwaarnemer van Suárez. "Als ik naar Barcelona zou willen, had ik Pere Guardiola niet als agent moeten nemen", drukt de aanvaller mogelijke transfergeruchten direct de kop in op de Catalaanse radiozender RAC1.

"Een speler wordt alleen aangetrokken als de trainer én de club dat willen, niet omdat de broer of wie dan ook toevallig de zaakwaarnemer van die speler is", weet Suárez, die nu met Ajax in de Champions League mag spelen. "Dat wilde ik altijd al met deze club", weergeeft de speler zijn wens.

Suárez sluit tegelijkertijd niet uit dat hij in Nederland blijft spelen. "Ik heb geen haast. Er is vaak genoeg gebleken dat spelers te vroeg bij Ajax vertrokken en in het buitenland mislukten. Ik ga alleen weg als ik het honderd procent zeker weet", aldus de hoofdpersoon geciteerd door het AD.