Hooibaal wordt muzikant ELO fataal

Mike Edwards, in het verleden lid van de Britse rockgroep Electric Light Orchestra, is om het leven gekomen door een bizar ongeval. Britse media meldden zondag dat de 62-jarige cellist tijdens een rit in zijn busje werd geraakt door een hooibaal van ruim driehonderd kilo. De muzikant was op slag dood.

Edwards reed vrijdag over de A381 in het zuidwesten van Engeland toen hij werd verrast. De mogelijk verkeerd geplaatste ronde hooibaal was van een steile helling gaan rollen, vloog dwars door een heg en belandde circa vier meter lager op het voertuig van Edwards.

Tussen 1972 en 1975 was Edwards een opvallend onderdeel van ELO, bekend van hits als Mr. Blue Sky, Can't get it out of my head, Livin' Thing en Roll over Beethoven. Hij droeg tijdens concerten zeer opvallende kostuums en bespeelde zijn instrument met sinaasappels en grapefruits. In 1975 verliet hij de band omdat hij zich volledig wilde wijden aan het boeddhisme. Hij veranderde zijn naam in Deva Pramada.

Electric Light Orchestra ging verder en bracht tot 1986 elf studioalbums uit. In 2001 volgde na een reünie een twaalfde album, deze keer op cd. In totaal gingen er wereldwijd meer dan 50 miljoen elpees en cd's van ELO over de toonbank.

Hooibaal wordt cellist ELO fataal
Hooibaal wordt cellist ELO fataal (Foto: ANP)