Pedo niet uitgezet wegens rugby

Een Maltese pedofiel in Australië hoeft niet langer meer te vrezen om uit het land te worden gezet. De verkrachter moest van de Minister van Integratie Chris Evans terug naar zijn geboorteland Malta, maar van de rechter mag de man toch in het land blijven omdat hij bewezen heeft dat hij een echte Australiër is. 

De man houdt namelijk van rugby en van Peter Brock, een bekende autocoureur. "Duizenden brave nieuwelingen worden jaarlijks uitgezet uit Australië", zo schrijft de website news.co.au, "maar deze verkrachter en pedofiel maar rustig door de straten van Melbourne wandelen."

Hij woont al sinds zijn vierde levensjaar in Australië en heeft volgens de rechter nog weinig banden met het land. "Hij is supporter van een Australische rugbyclub, speelt tennis, volleybal, badminton en voetbal. Hij houdt van moto's en auto's en zijn held was Peter Brock", argumenteerde rechter John Handley.

De pedofiel in kwestie heeft 7,5 jaar in de cel gezeten omdat hij zijn partner had verkracht en tweemaal een poging tot incest pleegde bij zijn stiefdochter, die toen net twaalf jaar was. Verder heeft de man ook nog veroordelingen op zijn kerfstok als inbraak, diefstal en het kweken van marihuana.