Vrouw is al 106 jaar maagd

Vergeet 'The 40 Year Old Virgin', lach alle christenen uit met hun heilige maagd Maria. De koningin der maagden is ongetwijfeld Isa Blyth. Deze Schotse is vandaag 106 jaar oud geworden, en heeft nog steeds haar maagdenvlies.

Blyth heeft zelfs nog nooit gezoend. Toch zit ze er niet mee. Ze is ervan overtuigd dat dit het geheim is van haar hoge leeftijd. "Ik weet niet of iemand het ooit eerder heeft geprobeerd, maar ver zijn ze niet gekomen", beweert haar 67-jarige nicht. "Ze heeft nooit de behoefte gehad aan een man en had er nooit tijd voor."

De in 1904 geboren Blyth kwam ook zonder man wel door haar weekenden heen. Zo was ze lid van een bloemenclub en was vaak op de golfbaan of in de tuin te vinden. Ook ging ze vaak naar de kerk of zong er in het koor. De eeuwige maagd heeft altijd in Edinburgh gewoond en 35 jaar gewerkt als secretaresse bij een whiskystokerij.

"Mijn tante had het altijd druk. Ik denk dat ze ook meer een verzorgende vrouw was, aangezien ze als eerstgeborene moest zorgen voor haar broertjes en zusjes." De oude vrouw viert haar verjaardag met taart en champagne in het bejaardenhuis.