Hoofdverdachte doodschieten jongen opgepakt

De hoofdverdachte in de zaak van de schietpartij in Amsterdam, waarbij donderdag een 16-jarige jongen omkwam, is vrijdag opgepakt in Vlaardingen. Een arrestatieteam vond de 18-jarige Amsterdammer in een woning in de buurgemeente van Rotterdam, meldt de politie. Eerder waren al zes andere verdachten aangehouden.

De 18-jarige hoofdverdachte is een bekende van de politie. Hij kende ook het slachtoffer, die eveneens bij de politie bekendstond. Eerder zei de politie daarover dat hij betrokken was bij diverse strafbare feiten. "Laten we vaststellen dat je als 16-jarige jongen niet zomaar wordt neergeschoten."

De jongen werd rond 18.45 uur neergeschoten op de Nieuwe Houttuinen, bij de Haarlemmerdijk. Een getuige had meerdere schoten gehoord. De zes jongeren werden kort daarna aangehouden in een woning in de buurt. De politie onderzoekt of en hoe zij bij de schietpartij betrokken waren.

Na de schietpartij werd al direct een grote zoektocht gestart naar de hoofdverdachte, die na de schietpartij de benen nam. Onderzoek leidde de politie naar de woning in Vlaardingen.