Imam: onthoofd Wilders

Een islamitische prediker uit Australië heeft ertoe opgeroepen Wilders te onthoofden. In een opgenomen toespraak op een afgeschermde website roept de 40-jarige Feiz Muhammad op Wilders te doden en te onthoofden. De Telegraaf publiceerde een deel van de opname op de eigen website.

"We zien de duivelse vuiligheid van mensen als die vuile Nederlandse politicus. Eenieder die onze leer bespot, lacht om de islam en die verlaagt, moet de dood in, onthoofd hem, hak zijn hoofd eraf", zegt de prediker. Volgens de krant gaat het om een van de belangrijkste jihad-ideologen ter wereld.

In een reactie zegt Wilders 'zeer geschokt' te zijn en om opheldering gevraagd te hebben bij de verantwoordelijken voor zijn beveiliging. "Dit is helaas een erg serieuze bedreiging. Ik wil graag weten waarom de AIVD en de NCTB me niks verteld hebben en wat dit voor consequenties voor me heeft. Vreselijk."

Wilders noemde de islam in een interview voor de Australische televisie dat zondag werd uitgezonden 'achterlijk'. Hij omschreef de religie bovendien als een politieke ideologie, vergelijkbaar met het fascisme en communisme.

Australische haatimam roept op tot doden Wilders
Australische haatimam roept op tot doden Wilders (Foto: Novum)