iPod nano krijgt touchscreen

Steve Jobs heeft vandaag tijdens een persconferentie nieuwe modellen van de iPod gepresenteerd. Daarnaast heeft ook de Apple TV een metamorfose ondergaan.

De grootste verandering is voor de iPod nano. De lengte is gehalveerd ten opzichte van de vorige versie. Daarbij heeft de mediaspeler een multitouch scherm gekregen en een broekclip net als de iPod Shuffle. Het clickwheel is ook niet meer, wel zijn er nog knoppen aanwezig voor het volume en om het scherm te vergrendelen. Met een volle accu ben je maar liefst 24 uur zoet.

De 8GB versie moet 160 euro gaan kosten, de 16GB versie 190 euro.

De nieuwe iPod Touch heeft net als de iPhone 4 een retina-scherm gekregen en een A4-cpu. Ook is deze versie voorzien van een camera aan zowel de achter- als de voorzijde. Met de camera aan de achterzijde kan in HD-kwaliteit video's worden opgenomen. Met de camera aan de voorzijde kunnen gebruikers van de iPod Touch en de iPhone met elkaar videobellen.

Voor de 8GB iPod Touch moet 230 euro worden neergelegd, de 32GB versie gaat 300 euro kosten en voor de 64GB moet 400 euro worden betaald.

De Apple TV krijgt ook een nieuwe model. In tegenstelling tot het vorige model wordt content nu uitsluiten gestreamd in plaats van dat bestanden worden gesynchroniseerd naar de harde schijf. Daarnaast ondersteund dit model ook HDMI-out en wifi. Een groot nadeel is dat er geen video's met 1080p afgespeeld kunnen worden.

Gebruikers kunnen ook een video huren in de iTunes Store. Een film in hd-kwaliteit kan voor 5 dollar worden gehuurd. Afleveringen van tv-series gaan van 3 dollar naar 1 dollar. 

De Apple TV zal voor circa 120 euro in de schappen liggen.