Nominaties Edisons bekendgemaakt

Caro Emerald, Tiësto en Tim Knol zijn enkele genomineerden voor de Edison Pop 2010. De nominaties voor de vijftigste editie van de prestigieuze muziekprijs werden maandag in de Euromast in Rotterdam bekendgemaakt door juryvoorzitter Leo Blokhuis.

Tiësto, Guus Meeuwis en Bertolf werden genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Artiest. Voor het onderdeel Beste Vrouwelijke Artiest maken Anouk, Caro Emerald en Wende Snijders een kans. De genomineerden in de categorie Beste Groep zijn Kane, Kyteman's Hiphop Orchestra en de 3JS. De Edison voor Beste Nieuwkomer gaat naar Tim Knol, Lisa Loïs of Waylon.

In de categorie Theater zijn Sara Kroos, Stef Bos en Nynke Laverman voorgedragen. Marc-Marie Huijbregts, Herman Finkers en Niet Uit Het Raam zijn kanshebbers voor de Comedy-Edison. De winnaars voor Beste Album en Beste Song worden komende maand door het publiek gekozen.

In de jury zitten onder anderen Daniël Dekker, Roosmarijn Reijmer en Jeroen Nieuwenhuize. Op 3 oktober worden de muziekprijzen uitgereikt in de Rotterdamse Beurs-WTC. Ook prinses Máxima is aanwezig bij deze vijftigste uitreiking van de Edisons.

Caro Emerald en Tiësto genomineerd voor Edison
Caro Emerald genomineerd voor Edison (Foto: Novum)