Pakistaanse bevalt op begraafplaats

Een door de watersnood ontheemde Pakistaanse vrouw is dinsdag op een moslimbegraafplaats bevallen van een zoon. Honderdduizenden mensen hebben op die plek hun toevlucht gezocht nadat overstromingen die het land al weken teisteren hen uit hun huizen hadden verdreven.

De 26-jarige Jannah Soorjo is een van de, zo vermoeden de Verenigde Naties, vijfhonderdduizend door de watersnood getroffen vrouwen die de komende zes maanden zullen bevallen. Veel van hun kinderen komen op een wereld waar voedsel en drinkwater schaars zijn en de kans op een dodelijke ziekte hoog.

"Ik ben bevallen van dit kind, maar hoe kan ik voor voedsel voor hem zorgen?", vraagt Soorjo zich af terwijl ze haar zoon in haar armen wiegt. "Hij ziet er ziek uit, maar we hebben geen geld om naar de dokter te gaan."

Miljoenen Pakistanen zijn getroffen door de watersnood. "De situatie is zeer ernstig", aldus Josette Sheeran, hoofd van het Wereldvoedselprogramma, nadat ze samen met andere hoge VN-medewerkers een bezoek aan de getroffen gebieden had gebracht. Sinds dinsdag lijkt het water zich eindelijk terug te trekken.