[US Open] Djokovic met de schrik vrij

Novak Djokovic is tijdens de eerste ronde van de US Open met de schrik vrijgekomen. De Serviër, de nummer drie van de wereld, had het lange tijd lastig met zijn landgenoot Viktor Troicki en leek in de vierde set af te stevenen op een nederlaag.

De eerste set won Djokovic nog wel met 6-3, maar daarna sloeg Troicki toe met 3-6 en 2-6 en pakte ook in de vierde set een break voorsprong. Djokovic was echter op tijd bij de les en wist de partij nog op tijd na zich toe te kantelen door de vierde set met 7-5 te winnen.

Troicki rechtte nog één keer zijn rug, brak direct de service van Djokovic, maar nadat die direct terugbrak leek de pijp leeg bij de jonge Serviër. Djokovic liep snel uit naar 4-1 en won daarna de wedstrijd met 6-3. In de volgende ronde moet hij het opnemen tegen de Duitser Philip Petzschner.

Marcos Baghdatis redde het niet in de eerste ronde tegen de veteraan Arnaud Clement. Na het verlies van de eerste set leek de Cyprioot het tij te keren door twee snelle sets te winnen. De Fransman kwam echter terug in de wedstrijd en klopte de als zestiende geplaatste Baghdatis uiteindelijk met 7-5 in de vijfde set.

De Amerikaan Mardy Fish kende een opvallende wedstrijd tegen de Tsjech Jan Hajek. Hajek werd gebageled door Fish in de eerste set, maar won daarna de tweede en derde set met 3-6 en 4-6. De Amerikaan schakelde toen weer een tandje bij en sloot af met 6-0 en 6-1.