[US Open] Jankovic met moeite verder

Jelena Jankovic heeft zich met veel moeite weten te plaatsen voor de tweede ronde van de US Open. De Servische, als vierde geplaatst in Flushing Meadows, won in drie lange sets van de Roemeense Simona Halep.

De eerste set was een waar break-festival. De dames wisten in totaal slechts drie keer hun service te behouden, waarbij Jankovic dit één keer meer deed en de set won met 6-4. In de tweede set waren er minder breaks te noteren en bleek Halep effectiever door haar beide breakpunten te verzilveren.

In de beslissende set kon het alle kanten opgaan. Beide dames sloegen twee keer toe op elkaars service, maar de laatste break op 5-5 bleek voor Halep te machtig, waardoor Jankovic door ging.

Na Li was minder fortuinlijk. De als achtste geplaatste Chinese won nog wel de eerste set met 6-2 van Kateryna Bondarenko, maar werd daarna op momenten overklast door de Oekraïnse; 4-6 en 2-6. Ook Svetlana Kuznetsova had het niet makkelijk tegen de veterane Kimiko Date Krumm, maar won uiteindelijk in drie sets; 6-2, 4-6 en 6-1.