Zware explosie tijdens doden spin

Een 28-jarige Engelsman is gisteren met ernstige brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens het doden van een spin veroorzaakte hij een zware explosie.

De man uit Clacton in de deelstaat Essex kreeg van zijn vriendin de opdracht een spin te doden die zich had verscholen achter het toilet. Omdat hij er zelf niet bij kon, besloot hij het beestje te doden met een verdelgend gas. Hij had echter geen zicht op zijn actie omdat de gloeilamp was geknapt.

Om te kijken of de spin daadwerkelijk het loodje had gelegd, wilde hij zichzelf bijschijnen met behulp van een aansteker. Het gas was echter nog niet verdwenen uit het kleinste kamertje van het huis. Een klein vonkje was dan ook genoeg om een enorme explosie te veroorzaken. De klap was zo hevig, dat de onfortuinlijke Brit door de lucht werd geslingerd en de wc-deur uit zijn hengsels werd gerukt.

De arme man liep ernstige brandwonden op aan zijn hoofd, benen en romp. Hij was nog wel zo snugger direct onder de douche te spingen, hetgeen zijn redding is geweest. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis maar is vanochtend weer ontslagen. Of de spin het heeft overleefd, is helaas niet bekend.