Vitesse haalt nog vier spelers

Vitesse heeft op de laatste dag van het transferwindow nog een grote slag geslagen. De ploeg uit Arnhem kan na vandaag namelijk nog vier spelers aan de selectie toevoegen, namelijk Nacer Barazite, Marcus Pedersen, Guram Kashia en Laryea Kingston.

Pedersen is afkomstig is van Strømsgodset IF en tekent naar verluidt een contract voor de duur van vier seizoenen. "Een sterke speler die bekend is in het circuit. Het is dan ook erg mooi dat wij hem hebben weten in te lijven", aldus Ted van Leeuwen, technisch directeur van Vitesse, over de 20-jarige aanvaller.

Kingston is al meer ervaren en heeft ruim 40 interlands voor de nationale ploeg van Ghana achter zijn naam staan. De 29-jarige aanvaller komt transfervrij over van Heart of Midlothian. Van Leeuwen: "Met Kingston hebben we een speler met routine in huis gehaald. Het is een ‘utility player’, dat wil zeggen dat hij op meerdere posities inzetbaar is. Hij kan op het middenveld spelen, als rechteraanvaller of spits."

Barazite wordt gedurende dit seizoen gehuurd van Arsenal. De 20-jarige aanvaller speelde in de laatste jaren bij verschillende nationale jeugdelftallen. Daarnaast kwam de voetballer in het seizoen 2008/2009 op huurbasis uit voor Derby County en kwam destijds 30 keer in het Championship in actie.

Kashia is de laatste van de vier en tevens de meest onbekende naam. De verdediger is afkomstig van Dinamo Tblisi, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. Daarnaast maakte de speler deel uit van de Georgische nationale ploeg. Vitesse heeft hem voor één seizoen vastgelegd en bedong tevens een optie voor nog een jaar.

Van Leeuwen besloot met de woorden: "Met de komst van deze vier spelers en de komst eerder al van Matic, Rajkovic, Delac en Aissati staat onze selectie op dit moment. We gaan kijken hoever we hiermee kunnen komen en waar de schuit eventueel gaat lekken. In de winterstop gaan we ons verder oriënteren en krijgt het bouwproces zijn vervolg."