Ajax contracteert Tainio

Het lijkt slechts een kwestie van tijd, voordat de transfer van Teemu Tainio naar Ajax bekend wordt gemaakt. De middenvelder speelde in het verleden bij Tottenham Hotspur en werkte destijds samen met Martin Jol. In 2008 haalde The Spurs onder leiding van de oefenmeester de League Cup binnen.

De mogelijke komst van Tainio verklaart meteen het afketsen van de transfer van Anouar Hadouir (Roda JC), waar Ajax ook achteraan zat. Aanvankelijk zouden de Amsterdammers 200.000 euro én Mitchell Donald hebben geboden, maar zagen toen de 30-jarige Fin voorbij komen.

Tainio, die in het verleden voor FC Haka, Auxerre, Tottenham Hotspur, Sunderland en Birmingham speelde, wordt op dit moment medisch gekeurd. Mocht hij deze keuring doorstaan, dan zal de transfer vanavond officieel bekend worden gemaakt.

Update:

Ajax heeft Tainio gecontracteerd. De Fin zette volgens de clubwebsite zijn handtekening onder een contract voor één jaar. Jol is in zijn nopjes met de transfer: "Ik ben blij dat we ons op de slotdag nog hebben kunnen versterken. Teemu is een alleskunner op het middenveld. Ik kan hem dus rechts, links en centraal gebruiken. Hij is een winnaar, een speler met een goede mentaliteit. Ik heb met hem gewerkt bij Tottenham Hotspur en nadien ben ik hem blijven volgen. Ik ben de clubleiding van Sunderland, waar hij nog een doorlopend contract had, erkentelijk dat ze hebben meegewerkt. Daardoor werd het voor ons mogelijk Teemu te halen."