Waterpolosters beginnen EK met nederlaag

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn het Europees kampioenschap in Zagreb begonnen met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Mauro Maugeri verloor in het eerste groepsduel met 8-9 van Hongarije. De periodestanden waren 2-3, 0-1, 1-3 en 5-2.

De regerend olympisch kampioen keek het gehele duel tegen een achterstand aan. Oranje ging met 2-4 de rust in en zag vervolgens Hongarije verder uitlopen naar 3-7. In het vierde kwart kende Nederland een opleving en maakte de ploeg drie doelpunten binnen zeventig seconden: 6-7. Hongarije vergrootte de marge weer naar drie, waarna Oranje dankzij treffers van Nomi Stomphorst en Iefke van Belkum terugkwam tot 8-9. De gelijkmaker kwam er echter niet.

Nederland speelt donderdag in de tweede groepswedstrijd tegen Duitsland, dat met 10-12 van Spanje verloor.