Thomas Berge zat in afkickkliniek

Thomas Berge heeft zich begin dit jaar op laten nemen in een afkickkliniek. De 20-jarige zanger worstelde met een drank- en drugsprobleem en klopte aan bij verslavingsdeskundige Keith Bakker. Berges management bevestigt het nieuws.

Berge stapte in maart naar Bakker. "Het was een rotperiode waar we nu een streep onder zetten", doet Thomas dinsdagavond uit de doeken in RTL Boulevard. "Ik heb maanden met een loodzwaar geheim rondgelopen en ik ben blij dat ik nu in alle eerlijkheid kan zeggen wat me overkomen is."

Bakker benadrukt dat de blonde zanger niet verslaafd was. "Thomas is in een vroeg stadium naar me toegekomen en van verslaving was absoluut geen sprake. Als hij dit niet tijdig onder ogen had gezien, zouden de problemen zijn gekomen." De verslavingsdeskundige, bekend van het programma Family Matters, is 'supertrots' op Thomas, omdat hij in zo'n vroeg stadium hulp zocht.

Berge is volgens zijn management trots dat hij zijn verhaal kan doen. "De tijd was er gewoon rijp voor", licht een woordvoerder toe. De zanger wil zijn fans wijzen op de risico's van een verslaving. "Ik wil iedereen waarschuwen voor de gevaren van drank en drugs."

Thomas Berge zat in afkickkliniek
Thomas Berge zat in afkickkliniek (Foto: Novum)