Mortal Kombat te bloederig voor Duitsland?

Het is onzeker of Mortal Kombat door de strenge Duitse leeftijdskeuring komt. Ontwikkelaar Ed Boon wil er echter alles aan doen om ervoor te zorgen dat zijn bloederige vechtgame de winkelschappen van de oosterburen bereikt.

"Ik weet niet of onze game in Duitsland uit mag komen", begint Boon in gesprek met Novum Nieuws. "We staan er open voor om met de betreffende instanties samen te werken. Het is niet de bedoeling om iemand tegen de schenen te schoppen. We hopen dat onze game in zo veel mogelijk gebieden uitkomt."

De Duitse regelgeving rond geweld in games behoort tot de strengste ter wereld. Zo worden de meeste gewelddadige spellen zwaar gecensureerd of verboden. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat Mortal Kombat, waarin vechters elkaar letterlijk uit elkaar kunnen trekken, de Duitse leeftijdskeuring overleeft.

Boon is niet tegen dergelijke keuringssystemen. "Ik vind het een goede oplossing. Bepaalde zaken moeten niet aan mensen getoond worden die te jong zijn om het te kunnen begrijpen. De filmwereld maakt al jaren films voor verschillende leeftijdscategorieën en hetzelfde geldt voor games."

Mortal Kombat komt volgend jaar ongecensureerd in Nederland uit voor de Xbox 360 en Playstation 3.

Mortal Kombat mogelijk te bloederig voor Duitsland
Mortal Kombat mogelijk te bloederig voor Duitsland (Foto: Novum)